Crna hronika

Deveta žrtva koronavirusa: U Tuzli preminula žena iz Brčko distrikta

U Univerzitetsko kliničkom centru u Tuzli danas je preminula ženska osoba kojoj je bila potvrđena zaraza koronavirusom. Riječ je o pacijentici koja je bila na bolničkom liječenju u “Medicinskom istitutu Bayer” (bivši Centar za srce).

Iz Kriznog štaba Tuzlanskog kantona je navedeno da je jutros kod pacijentice nastupila iznenadna srčana smrt, a koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom.

– Njeno stanje je zahtijevalo hitnu medicinsku intervenciju. Zbog prisutnih komorbiditeta oporavak pacijentice se produžio te je jutros nastupila iznenadna srčana smrt, koja je usko povezana sa njenom primarnom dijagnozom. Kod pacijentice je dokazano prisustvo koronavirusa – kazali su iz Kriznog štaba Tuzla.

Vezane vijesti

– Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
Zaražena uposlenica Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla
30.03.2020 13:53
Redakciji “Avaza” javila se unuka starice (73) koja je preminula

– Ona je ležala u Centru za srce s obizrom da je imala ugradnju tri stenta. U bolnici je bila od 16. marta. Tri dana po dolasku u bolnicu su joj ugrađeni stentovi. Kao posljedice te operacije bubrezi su prestali da joj rade, tako da su je zadržali nekoliko dana duže u bolnici kako bi se bubrezi vratili u normalu. Nakon 5-6 dana su nam javili kako je stanje stabilno i stvari idu na bolje, ali su utvrdili da ima upalu pluća – navela je Tanja Janković koja je javila našoj redakciji.

Kako je navela, tek 28. marta starica je testirana na koronavirus, kada je ustanovljeno da je pozitivna.

– Jučer nam je javljeno da je prebačena iz Centra za srce u bolnicu određenu za liječenje bolesnika sa koronavirusom, s obzirom da su rezultati pokazali da je pozitivna. Nismo imali vise mogućnost da se čujemo sa njom. Danas nam je javljeno da je preminula i da je uzrok njene smrt prestanak rada srca – navela je Tatjana.

Riječ je o pacijentici koja je s područja Brčko distrikta, ali je po epidemiološkim parametrima bila označena kao osoba koja je zaražena u Tuzli.

U Bosni i Hercegovini dosad je preminulo devet osoba kod kojih je bila potvrđena zaraza koronavirusom, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh