BiH

Smrtnost u HNK od korone porasla za četiri posto

Bolesnik je preminuo u kasnim prijepodnevnim satima od srčanog zastoja u 53. godini, kaže Arapović

U Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar danas je preminuo 53-godišnji pacijent, inače prva osoba kod koje je u Mostaru utvrđen koronavirus, potvrđeno je na današnjoj konferenciji za novinare Kriznog štaba Hercegovačko-neretvanskog kantona.

– Bolesnik je preminuo u kasnim prijepodnevnim satima od srčanog zastoja u 53. godini. Trenutno se na Covid klinici liječi 12 bolesnika, od čega su četiri na respiratoru, s neizvjesnom prognozom i u kritičnom stanju – kazao je dr. Jurica Arapović, šef Klinike.

Naglasio je da je smrtnost u HNK blizu četiri posto te je građanima preporučio da ostanu u kućama, pogotovo oni koji imaju respiratorne tegobe. Također, pozvao je građane iz Evropske unije koji imaju prebivalište u HNK da ne dolaze.

Dr. Suzana Sokolović Begić, direktorica Opće bolnice Konjic, navela je da su u toku pripreme za izolatorij te da se traži podrška za angažman infektologa i epidemiologa.

Rekla je da se dnevno radilo 10 testova, ali da će se sada uslijediti ofanzivniji pristup, prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh