BiH

Ejubović: Kako posijemo tako ćemo i požnjeti

Načelnik Općine Hadžići g. Hamdo Ejubović zatražio je danas od kriznih štabova Federacije Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo da hitno razmotre ukidanje restrikcija kretanja za osobe mlađe od 18 i starije od 65 godina koji žive u ruralnim područjima Kantona Sarajevo. Naime, odlukom o strogoj zabrani kretanja dolazi u pitanje proljetna sjetva, a mnogim građanima općine Hadžići uskraćena je mogućnost da se bave onim od čega jedino mogu da žive.

Ljudi su suočeni sa situacijom da se ne zna da li će se moći obrađivati zemlja, kako će se obrađivati i kada će se obrađivati. Pozivam građane općine Hadžići da štitimo i čuvamo domaću proizvodnju i cjelokupnu poljoprivredu tako što ćemo zasijati svu obradivu zemlju. Pandemija koronavirusa kazuje nam da smo u kriznim situacijama prepušteni sami sebi. To nam je pokazatelj da dugoročni, ali i kratkoročni planovi trebaju ići u pravcu domaće proizvodnje i masovne sjetve. Kako posijemo tako ćemo i požnjeti”, poručio je Ejubović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh