BiH

Uspješno vraćeni državljani BiH iz Češke

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je asistirala u pripremi puta i potrebne dokumentacije

Grupa od deset bosanskohercegovačkih državljana koji su se zatekli u Češkoj Republici, organizovanim prevozom su jučer ujutro u 06:30 sati stigli na granični prelaz Gradiška. Svoj put su započeli prethodne noći u Pragu, a u BiH su u ranim jutarnjim satima ušli pješke prelaskom mosta na rijeci Savi.

Nakon ulaska u BiH, dočekali ih su ih pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine, te ispratili u prostoriju u kojoj su bili pregledani i u kojoj im je izdato rješenje o kućnoj izolaciji,prenosi Fokus.

Nakon toga su privatnim vozilima nastavili put prema svojim krajnjim odredištima. Bili su u obavezi da se jave u domove zdravlja u mjestu prebivališta, te u nadležne policijske stanice. Narednih 14 dana će provesti u samoizolaciji.

Prevoz putnika je organizovalo jedno privatno preduzeće iz Češke Republike. Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je asistirala u pripremi puta i potrebne dokumentacije.

U koordinaciji sa ambasadama BiH u Beču, Ljubljani i Zagrebu, osiguran je nesmetan prolazak autobusa u kojem su se nalazili putnici. U Republici Hrvatskoj im je osigurana i policijska pratnja od samog ulaska u tu zemlju, pa sve do konačnog prelaska putnika u BiH na GP Gradiška.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh