BiH

Novalić: Vlada FBiH kupila još 150 hiljada testova

Federalni premijer Fadil Novalić danas je izjavio da je Vlada FBiH kupila još 150 hiljada testova na koronavirus, javlja Anadolu Agency (AA)

Fadil Novalić - Fena

Istakao je da Vlada FBiH nastavlja sa jačanjem zdravstvenog sektora kako bi se što bolje suprostavili širenju koronavirusa.

“Danas je u sve dijelove FBiH počela dostava 20.000 testova na koronavirus. Dostava će biti obavljena veoma brzo, tako da će svi testovi biti na terenu vjerovatno već ove večeri. Svaka općina u FBiH će dobiti testove, što će omogućiti da zdravstvene ustanove počnu s masovnijim testiranjem”, kazao je Novalić na konferenciji za medije.

Istakao je i da je Vlada FBiH kupila još 150 hiljada testova koji će također uskoro biti dostavljeni, dodajući da je u toku i nabavka druge medicinske opreme.

“Vlada će brinuti o svakoj općini. Niko neće biti zapostavljen ni zaboravljen”, kazao je Novalić, te dodao da se finalizira i obiman program i set ekonomskih mjera, apelujući na građane FBiH da slijede mjere i upute medicinske struke i kriznih štabova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh