BiH

Načelnik Teslića javno se zahvalio za donaciju načelniku Tešnja Suadu Huskiću

“Virus ne napada zato što je neko Bošnjak, Hrvat ili Srbin ili što je član SDA, HDZ-a, SNSD-a…Ovo je zajednička borba, koju ćemo, nadam se i uvjeren sam, zajednički i dobiti”

Suad Huskić i Milan Miličević - Fena.ba

Komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije i načelnik Opštine Teslić Milan Miličević javno je zahvalilo načelniku Opštine Tešanj Suadu Huskiću na pomoći u borbi protiv koronavirusa, odnosno donaciji zaštitnih maski i odijela.

“Takvu pomoć uputili smo u dvije opštine u Republici Srpskoj, uglavnom našim povratnicima, ali i nekim u Federaciji Bosne i Hercegovine, za koje smo smatrali da su u težoj situaciji nego mi. Međutim, nismo željeli niti imali namjeru da to javno objavljujemo, ali gospodin Miličević je, valjda, smatrao da treba zahvaliti.

Naravno, mi smo mu zahvalni na tome, ali moram vas podsjetiti da mi imamo, bez obzira na to šta se sve dešavalo u proteklom periodu i ratu na ovim prostorima, dugogodišnju uspješnu međuopštinsku saradnju. Barem su takva moja iskustva od kako sam načelnik”, rekao je Huskić.

On je također potvrdio “Feni” da dobro sarađuju i sa drugim opštinama u RS-u, od kojih im neke i nisu susjedne.

“Naš je narod takav. Navikli smo da sarađujemo i u normalnim uslovima i da se međusobno pomažemo u vanrednim situacijama, kakva je ova. To samo pokazuje kakvo je tkivo i struktura BiH i kakav je naš narod. Jer, virus ne napada zato što je neko Bošnjak, Hrvat ili Srbin ili što je član SDA, HDZ-a, SNSD-a…Ovo je zajednička borba, koju ćemo, nadam se i uvjeren sam, zajednički i dobiti”, poručuje načelnik Huskić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh