BiH

Odobreno 50.000 KM za evakuaciju državljana BiH iz Italije

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine donijelo je na vanrednoj telefonskoj sjednici Odluku o evakuaciji državljana Bosne i Hercegovine iz Republike Italije i za te namjene odobrilo 50 hiljada KM iz tekuće budžetske rezerve.

Zgrada Vijeća ministara i državnih institucija BiH - Faktor.ba

Za povratak svih bh. državljana koji se, prema evidenciji Ministarstva vanjskih poslova BiH trenutno nalaze u Italiji, u narednih dan ili dva biće obezbijeđen čarter let na relaciji Sarajevo-Rim-Sarajevo.

“Nakon slijetanja u Sarajevo, svi putnici će, prema preporukama zdravstvenih institucija, biti upućeni u karantin u mjesto koje je u skladu sa njihovim mjestom prebivališta”, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Među državljanima naše zemlje koji se nalaze u Italiji, najbrojniji su mladi košarkaši koji su u toj zemlji pohađali školu sporta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh