BiH

Norveška dala 7,5 miliona kruna pomoći BiH u borbi protiv koronavirusa

Borba protiv pandemije

Nedim Makarević - FENA

Ambasador Bosne i Hercegovine u Kraljevini Norveškoj Nedim Makarević potvrdio je za “Fenu” da je ova skandinavska država dala na raspolaganje 7,5 miliona norveških kruna BiH u borbi protv pandemije Covida-19.

Obavještenje je stiglo jučer u kasnim satima. Sredstva će biti prebačena i implementirana putem UNDP-a u BiH na način kako je najefikasnije i najprioritetnije, a vezano uz razvoj situacije u BiH i konkretne potrebe, a bazirano na potraživanju naših odgovornih institucija.

Način, vrsta, materijal i oblik pomoći u vrijednosti od 7,5 miliona norveških kruna će biti naknadno objavljeni putem organizacija koje će je implementirati.

– Želio bih iskoristiti priliku da još jednom zahvalim prijateljskoj Norveškoj koja nam je po ko zna koji put spremna pomoći, mada i sama vodi veliku borbu s koronavirusom – naglašava Makarević.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh