BiH

Donijeta nova naredba: Ko se od četvrtka smije kretati tokom policijskog sata

Federalni štab civilne zaštite, kojeg je na današnjoj 162. hitnoj sjednici imenovala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, održao je večeras u Sarajevu 7. vanrednu sjednicu.

Sarajevo - Radiosarajevo.ba

Štab u prethodnom sastavu brojao je 21 člana i kao takav nije se pokazao efikasan kada je bilo potrebno donošenje hitnih Odluka koje će zaštiti stanovništo i obezbijediti svu potrebnu medicinsku opremu. Zbog toga je Vlada FBiH smanjila broj članova Štaba na devet, računajući da članovi Štaba moraju biti iz institucija koje su u ovom trenutku najrelevantnije.

Članovi novog FŠCZ-a upoznati su sa Rješenjem o postavljenju komandanta, načelnika i članova Štaba kojeg je danas na hitnoj sjednici donijela Vlada FBiH.

Novi (stari) komandant FŠCZ-a je Jelka Milićević, inače zamjenik premijera/predsjednika Vlade FBiH i federalni ministar finansija. Za načelnika FŠCZ-a postavljen je dosadašnji načelnik Fahrudin Solak, direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Za članove FŠCZ-a postavljeni su: Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove, Ensad Korman, zamjenik direktora Federalne uprave policije, Davor Pehar, direktor Zavoda za javno zdravstvo, Tončo Bavrka, direktor Federalne direkcije robnih rezervi, Namik Hodžić, sekretar Crvenog križa/krsta F BiH, Sanita Alagić i Mustafa Kadribegović, pomoćnici direktora FUCZ-a.

Na današnjoj sjednici FŠCZ-a donijeta je naredba u kojoj se iz naredbe od 21.3.2020. godine, od zabrane kretanja građana na području Federacije BiH u periodu od 18.00. do 5.00 sati, izuzimaju i vozači teretnih vozila u domaćem i međunarodnom transportu. Izuzetak iz ove Naredbe odnosi se na domaće i strane državljane, vozače teretnih vozila koji su dužni posjedovati Potvrdu o angažovanju vozača, sa navedenim datumom i vremenom početka angažovanja, kojom dokazuje poštovanje mjere izolacije, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh