BiH

Pomoćnik ministra zdravstva FBiH Goran Čerkez u samoizolaciji

Goran Čerkez, pomoćnik federalnog ministra zdravstva i član Kriznog štaba, od jutros se nalazi u samoizolaciji jer je bio u kontaktu sa osobom kod koje je testiranjem utvrđeno da ima koronavirus.

Goran Čerkez - Faktor.ba

Osoba za koju se ispostavilo da je zaražena je bila na proslavi preduzeća Igman u Konjicu 11. marta.

Čerkez je rekao da se za sada osjeća dobro, da nema simptoma i da će ostati u izolaciju koliko to bude potrebno. Što se tiče testiranja na koronavirus, ostavlja epidemiolozima da procjene da li je to potrebno.

– Od jutros sam u samoizolaciji. Osjećam se dobro, ali umorno, i postupiću po preporuci epidemiologa, kako i kada oni kažu da treba da se testiram. Cijelo vrijeme govorim da to tako treba, ne bi bilo uredu da ja drugačije postupam – rekao nam je Čerkez.

Podsjećamo, Čerkez je jučer bio na pressu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine na kojem se obratio javnosti, piše “Faktor“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh