BiH

Goraždanka inficirana koronavirusom otpuštena na kućno liječenje

Opće zdravstveno stanje pacijentice je dobro, tako da će biti u kućnoj izolaciji i pod kontrolom ljekara.

Bolnica Goražde - FENA

Pacijentica inficirana koronavirusom koja je bila smještena u izolatorij u Kantonalnoj bolnici Goražde, otpuštena je na kućno liječenje – potvrđeno je iz Kantonalnog štaba civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK).

Opće zdravstveno stanje pacijentice je dobro, tako da će biti u kućnoj izolaciji i pod kontrolom ljekara.

Po riječima komandantice KŠ CZ Edite Velić za sve četiri osobe koje su na području BPK-a zaražene koronavirusom a koje nemaju simptome, rješenja o kućnoj izolaciji bit će produžena, sve dok se ne potvrdi da su izliječeni.

Kantonalni štab civilne zaštite danas je donio i odluku da primarni izolatorij za eventualno nove pacijente zaražene koronavirusom bude smješten u privatnoj kući u ulici Omera Vrane, koju je za svoje sugrađane ustupio vlasnik Zijad Ćurović. I dalje ostaje na snazi odluka da se potrebe izolatorija koristi i prostor Srednje tehničke škole „Hasib Hadžović“ ali sada primarno će biti korišten ovaj privatni objekat koji ima sve uvjete i kojim će upravljati Kantonalna bolnica Goražde” – pojasnila je Velić, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh