BiH

Krizni štab potvrdio prvi smrtni slučaj uzokovan koronom u HNK

Građanin Konjica, starosti 53 godine preminuo je na Odjelu za Covid 19 u mostarskoj Sveučilišnoj kliničkoj bolnici, potvrdio je na konferenciji za medije glasnogovornik Kriznog štaba u HNK-a Darko Juka.

Bolnica/Mostar - Faktor.ba

Doktor Nermin Avdić govoreći o ovom slučaju rekao je da nije upoznat sa njegovom anamnezom, jer ju nije lično preuzeo.

Preminuli je na SKB primljen u subotu. Imao je jaku upalu pluća sa obje strane. U teškom stanju je i prvozaraženi. Doktor Avdić nije isključio mogućnost ni novog klastera u Mostaru.

“Ne možemo o tome govoriti dok sve dobro ne ispitamo. Dva epidemiologa su na terenu i rade. Uzimaju se ankete, ide se u dva pravca“, dodao je Avdić, potvrdivši da su trenutno 22 slučaja oboljenja na području HNK-a. Niko od novozaraženih nije na respiratoru.

Doktorica Maja Ostojić iz Odjela za mikrobiologiju SKB-a podjetila je da je testiranje na Covid počelo vrlo rano, da te od 28. februara do danas urađeno ukupno 165 testova, te da su dosad 23 bila pozitivna (u SKB gravitiraju i drugi kantoni).

Iz Kriznog štaba je potvrđeno da je sinoć po prvi put prekršen policijski sat, te da je zabilježeno jedno remećenje javnog reda i mira.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh