BiH

Na snazi je zabrana kretanja u FBiH: Prazne ulice Sarajeva nakon 18 sati

Na jučerašnjoj hitnoj vanrednoj elektronskoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ) donesena je naredba o uvođenju zabrane kretanja građana na području Federaciji Bosne i Hercegovine (FBiH) u vremenu od 18 do 5 sati.

Sarajevo - Faktor.ba

Zabrana kretanja stupila je na snagu danas, 22. marta 2020. godine u 18 sati i trajat će do daljnjeg.

U našim fotogalerijama možete vidjeti kako izgledaju ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine neposredno nakon što je nastupio policijski sat.

Ulice Sarajeva – Faktor.ba

Građanima se savjetuje da i dalje izbjegavaju izlazak iz svojih kuća i mimo vremena koji je propisan ovom odlukom.

Iza 18 sati će se moći kretati samo zaposleni koji su angažirani na provođenju mjera sprečavanja širenja koronavirusa, dakle zaposleni u zdravstu, policijskim agencijama i tome slično, kao i zaposleni kojima se proces rada odvija u smjenama. Oni će morati sa sobom imati potvrdu koju će im odštampati poslodavac, a kojom se dokazuje da oni moraju raditi i kretati se u vrijeme policijskog sata, piše “Faktor“.

Uluce Sarajeva – Faktor.ba

Policija je već na ulicama Sarajeva, kao i u drugim gradovima te osiguravaju da se ova mjera poštuje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh