BiH

Šetali se po gradu: Vratili se u BiH i prekršili mjere samoizolacije

Dvije osobe iz Laktaša prekršile su preporučene mjere samoizolacije, čime su počinile krivično djelo za koje je propisana novčana ili kazna zatvora do dvije godine.

Laktaši, BiH - NAP.ba

Kako je saopšteno iz PU Banja Luka, policijski službenici Policijske stanice Laktaši su postupili po prijavi su S.Đ. i Đ.B. iz Laktaša prekršili preporučene mjere samoizolacije donešene od strane dežurnog epidemiologa Doma zdravlja Laktaši kao i Rješenja o izolaciji donešena na graničnim prelazima Gradiška i Klobuk.

Ove mjere su im izrečene nakon što su došli iz inostranstva.

Međutim, umjesto u samoizolaciji, oni su bili napolju.

“O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu ‘Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije’. Za navedeno krivično djelo propisana je novčana kazna ili kazna zatvora do dvije godine”, saopšteno je, prenosi “Radio Sarajevo“.

Policijska uprava Banja Luka apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u RS ponašaju odgovorno, da postupaju u skladu s odlukama državnih organa i preporukama ljekara, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh