BiH

Ljubilo se i grlilo u Konjicu: Zabava s koje je krenuo novi talas koronavirusa u BiH

Na proslavi “Igmana” u Konjicu bilo je više od 200 zvanica, a među njima i gost iz Srbije, koji je bio pozitivan na korona virus.

Zabava u povodu godišnjice "Igmana" u Konjicu - Depo.ba

Stiže sve više informacija o kobnim posljedicama tog događaja u Konjicu. Pogledajte na videu i fotografijama kako je bilo na ovome događaju i partiju

U Bosni i Hercegovini večeras je potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Od 13 uzoraka urađenih na KCUS-u šest je bilo pozitivnih na koronavirus.

Saznajemo da su od toga tri utvrđena kod građana Sarajeva, jedan je slučaj iz Tešnja, te dva iz Goražda. Radi se o osobama koje su bile na proslavi preduzeća “Igman” iz Konjica. Kada je riječ o Goraždu, radi se o osobama povezanih sa Muneverom Fočo, direktoricom Ginexa koja je također bila na navedenom događaju. Preciznije, riječ je o njenoj sekretarici i vozaču, piše “Depo“.

Već od ranije je potvrđeno da su oboljeli od ovoga virusa direktor fabrike namjenske industrije “Igman”, konjički paroh i pjevač Berin Buturović.

“Na manifestaciji je bilo više od 200 zvanica, a zarazio ih je gost iz Srbije koji je po povratku u svoju zemlju saznao da je pozitivan na korona virus i obavijestio naše nadležne”, kazala je ranije reporterka “N1”, Tina Jelin-Dizdar.

Svi spomenuti su testirana nakon što je utvrđeno da je na svečanosti povodom jubileja konjičkog “Igmana” bio direktor firme iz Srbije kojem je naknadnim testiranjem utvrđeno da je također zaražen.

Zaključno sa ovim novim podacima sa KCUS-a, ukupno je 16 pozitivnih pacijenata povezano sa proslavom Igmanove godišnjice.

U priloženom videu pogledajte kako je bilo na proslavi i prigodnom partiju ovoga događaja koji može imati kobne posljedice za mnoge u Bosni i Hercegovini:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh