BiH

Građani Tuzle s balkona pjesmom “Bosnom behar probeharao” pozdravljali medicinske radnike

Uz pjesmu “Bosnom behar probeharao” stanovnici tuzlanskog naselja Sjenjak aplauzom su pozdravili medicinske radnike i sve ostale za njihov rad tokom trajanja pandemije.

Pozdrav građana Tuzle - Facebook

Zanimljivo je da se tokom aplaudiranja pojavila i Hitna pomoć koja je zvucima sirene zahvaljivala za podršku građanima Sjenjaka.

Putem društvenih mjera građani Bosne i Hercegovine, pa tako i Tuzle već drugu noć su pozvani putem društvenih mreža da u 20:00 sati izađu na balkone i prozore svojih kuća i stanova i aplaudiraju doktorima, medicinarima i svom drugom ljekarskom i medicinskom osoblju, kako bi im se zahvalili na svemu što rade za nas u ovim teškim danima, pišu “Tuzlarije“.

Uz pjesmu “Bosnom behar probeharao” stanovnici tuzlanskog naselja Sjenjak aplauzom su pozdravili medicinske radnike i sve ostale za njihov rad tokom trajanja pandemije. Zanimljivo je da se tokom aplaudiranja pojavila i Hitna pomoć koja je zvucima sirene zahvaljivala za podršku građanima Sjenjaka.

Gepostet von Portal Tuzlarije.net am Freitag, 20. März 2020

Aplauz je upućen i svim ostalim radnicima, volonterima, trgovcima, ali i svim ostalim stanovnicima Bosne i Hercegovine. Iako sinoć u nešto manjoj mjeri, večeras se gromoglasni aplauz čuo u tuzlanskom naselju Slatina, što smo i zabilježili. Bravo Tuzlo!

Negativni su rezultati i svih 13 osoba testiranih danas na koronavirus u UKC-u Tuzla. U kućnoj izolaciji je 3.580 osoba sa područja kantona, ali su ovi podaci podložni promjenama.

Do sada su u Zavodu za mikrobiologiju ovog kliničkog centra urađena 64 testa na koronavirus i svi rezultati su negativni.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh