BiH

Koronu u Konjic donio državljanin Srbije, u Mostaru zaraženi kontakti supruge Vele Pralasa

Nulti bolesnik zaražen virusom Covid 19 u Konjicu bila osoba koja je državljanin Srbije.

No image - Haber.ba

On je gostovao na svečanosti kompanije Igman, te tom prilikom zarazio minimalno četiri osobe. Sva četiri zaražena imali su kontakt sa njim, potvrđeno je danas na konferenciji za medije u SKB Mostar.

Doktor Jurica Arapović kazao je i kako se rodilja koja je zaražena u Mostaru trenutno osjeća dobro, te da je novorođenče u izolaciji i pod stalnim nadzorom. Testirano je 59 kontakata sa sumnjom da mogu biti zaraženi. Mnogo je osoba koje su sekundarnog i tercijarnog rizika.

Zbog toga nalažemo samoizolaciju i ograničeno kretanje, rekao je Arapović, napominjući kako će Klinika za infektivne bolesti SKB-a uskoro će prema njegovim riječima biti reorganizirana u kliniku za Covid 19.

U Mostaru su također registrovana nova dva slučaja zaraze. Riječ je o kontaktima supruge prvozaraženog.

Ekipe su stalno na terenu. Sanitarni inspektori pomno prate osobe koje su u karantinu i vrše nadzor nad njima. Predviđene su maksimalne kazne za one koji se ne pridržavaju uputstava, kazao je Nermin Avdić, direktor Zavoda za javno zdravstvo HNK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh