BiH

U BiH nema novih slučajeva koronavirusa, ukupno 39 zaraženih

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji, objavljenog jučer u popodnevnim satima, u bh. entitetu Republia Srpska nisu registrirane nove osobe kod kojih je potvrđeno prisustvo koronavirusa.

Koronavirus - Avaz.ba

U RS je do sada je potvrđeno 29 slučajeva pozitivnih na novi virus Covid 19. U Banjoj Luci su registrirana 23 zaražena, u Čelincu 2, Laktašimam, Srbcu, Prnjavoru i Modriči po jedan.

Sve osobe su stabilnog zdravstvenog stanja.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 8.264 osoba koje su doputovala iz područja zahvaćenih koronavirusom. Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 245 osoba.

Također, u Univerzitetskom kliničkom centru RS u izolaciji je 10 osoba (tri osobe pozitivnih na test virusa i 7 osoba u izolaciji).

Do sada je iz bolničke izolacije Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske izašlo ukupno 78 osoba.

Na području TK također nema novih registriranih slučajeva, a iz KBC-a Mostar zvanično je saopšteno da su u Mostaru i dalje tri slučaja zaraze te da nema novootkrivenih.

Prema službenim podacima u Bosni i Hercegovini je ukupno 39 zaraženih, dok su dva pacijenta izliječena, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh