BiH

Nakon pojave virusa covid-19 prazne mostarske ulice

Dan nakon što je u Mostaru zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom covid-19 naglo su se ispraznile gradske ulice.

No image - Haber.ba

Do jučer su mostarski kafići bili puni gostiju, koji su koristili dolazak proljeća i lijepo vrijeme, međutim pojava virusa sve je to preko noći promijenila.

Nakon odluke Federalnog stožera civilne zaštite o zabrani rada ugostiteljskih objekata, većina kafića i restorana u srijedu je zatvorena, a na ulici se može vidjeti tek pokoji prolaznik.

Prvi slučaj koronavirusa u Hercegovini potvrđen je u utorak. Pacijent sa šireg područja Mostara primljen je dan ranije u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar, s respiratornim teškoćama i upalom pluća. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je na covid-19, a nalaz se pokazao pozitivan.

Iz Sveučilišne kliničke bolnice Mostar najavili su da će o svim okolnostima govoriti na konferenciji za novinare koja je zakazana za danas u 11 sati, prenosi Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh