BiH

Najbolji ratnici: Vojnici iz BiH briljirali na takmičenju u SAD-u

U organizaciji Nacionalne garde Maryland (MDNG) od 12. do 15. marta 2020. godine u saveznoj američkoj državi Maryland je takmičenje za najboljeg ratnika „Best Warrior Competition 2020“.

Vježba u Marylendu - ministarstvo odbrane BiH

Tim Oružanih snaga Bosne i Hercegovine osvojio je prvo mjesto u svim kategorijama internacionalnog nivoa, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Tim OS BiH, osim što je osvojio prvo mjesto u svim kategorijama internacionalnog nivoa, a u ukupnom plasmanu zavidnu srebrenu medalju, prenosi “Radiosarajevo“.

Oružane snage BiH, vježbe u Marylendu – Ministarstvo odbrane BiH

Tokom završne ceremonije, brigadna generalica Janeen L. Birckhead čestitala je svim učesnicima na izvanrednim rezultatima i nesebičnom doprinosu. Posebnu zahvalnost uputila je učesnicima iz OS BiH i Estonije, jer su takmičenju dali internacionalni karakter.

„Best Warrior Competiton“ u Marylandu je trilateralno vojno takmičenje koje zahtijeva brze i adekvatne odgovore na vojničke zadatke u veoma stresnim situacijama. Učesnici su prošli jako zahtjevne izazove koji, pored visokog nivoa fizičke spremnosti, zahtijevaju i odlično poznavanje vojničkih vještina poput navigacije, rasklapanja i sklapanja različitih vrsta naoružanja, gađanja, pružanja prve pomoći u borbenim uslovima, slanje zahtjeva za medicinsku evakuaciju, te različite vrste testova.
“Pripadnici OS BiH su još jednom pokazali veoma visok stepen motiviranosti, profesionalizma, borbenog duha, te u svakom momentu dostojanstveno predstavljali Oružane snage BiH i državu Bosnu i Hercegovinu, navode iz MOBiH.

Ekipu koja je predstavljala Oružane snage Bosne i Hercegovine činili su: poručnik Anes Halilović, vodnik Matija Ivaković, kaplar Senad Sarajkić, te vođa tima stariji vodnik prve klase Goran Antunović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh