BiH

Obustavlja se nastava u HNK

Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK sukladno zapovijedima Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, donio je odluku o obustavi nastave u HNK.

Škola - Ilustracija/Nezavisne.com

Obustavlja se nastava u osnovnim, srednjim i visokoškolskim obrazovnim ustanovama na području HNK-a, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove zapovijedi, saopšteno je iz Stožera.

Također se obustavlja rad dječjih vrtića, svih kulturnih i sportskih događaja, kao i treninga na području Hercegovačko-neretvanske županije, u trajanju od najmanje 15 dana, računajući od dana donošenja ove zapovijedi.

U saopštenju Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK-a navodi se da su u posljednja 24 sata tri stanovnika HNK-a testirana na COVID-19, a dobiveni nalazi su negativni.

Preporučuje se pučanstvu u HNK-u, kao i stranim državljanima u HNK da se, s ciljem zaštite ličnog zdravlja i zaštite javnog zdravlja pučanstva, striktno pridržavaju svih preporuka Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva, odnosno Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNK-a, kao i Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Zavoda za javno zdravstvo HNK-a, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh