BiH

Sindikat poziva na obustavu nastave u osnovnim školama u Sarajevu

Kantonalni odbor Sarajevo Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine uputio je još jedan zahtjev nadležnim organima da poduzmu sve aktivnosti s ciljem zaštite života i zdravlja radnika, djece u vrtićima i učenika u osnovnim školama na području Kantona Sarajevo.

skola- ilustracija

Kako su naveli iz Sindikata, u posljednje dvije sedmice saopćenja i uputstva kriznih štabova, izjave odgovornijih osoba u sektoru zdravstva i podaci o velikom broju odsustava s nastave, potvrđuju opravdanost zahtjeva da se donese odluka o obustavi nastave u školama i značajnija promjena procesa rada u vrtićima, prenosi “Radiosarajevo“.

Sindikat je pozvao radnike u djelatnostima predškolskog odgoja i osnovnog odgoja i obrazovanja u Kantonu Sarajevo, koji imaju zdravstvenih problema, da ne dolaze na posao te da o tome telefonskim putem obavezno obavijeste direktora, inspekciju rada i doktora porodične medicine.

U Federaciji BiH do danas su potvrđena tri slučaja, odnosno sedam u cijeloj BiH, zaraze novim virusom Covid-19 od kojeg je u svijetu preminulo skoro 4.300 osoba.

Nešto ranije je predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković rekao da se sve škole u ovom bh. entitetu zatvaraju na period od 21 dan.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh