BiH

Kako se Svetozar Pudarić nakon ranjavanja u ratu u bolnici oženio svojom Sandrom

U to vrijeme zla, bila je to bajka.

Svetozar i Sandra Pudarić - Screenshot

Vijest o smrti Svetozara Pudarića pogodila je mnoge, a među njima i novinarku Arijanu Saračević-Helać koja je na svom Facebook profilu podijelila priču o velikoj ljubavi Svetozara i njegove supruge Sandre i njihovom vjenčanju u bolnici, prenosi “Klix“.

Otišao naš drug Sveto. Poštenjačina, ljudina, dobrica, borac. Neko ko nam je davao snagu, a pitali se odakle je crpi. Mlađima pričam o njegovom ratnom vjenčanju. On i njegova tadašnja djevojka Sandra, ranjeni su od iste granate. Izgubili noge. Odvezli ih u različite bolnice. Na nagovor prijatelja, nakon 10 dana, sastave ih i u istom bolničkom krevetu i vjenčaju. Došlo puno raje, pjevali Nadrealisti. Doktori dozvolili da se i zapali i malo popije. U to vrijeme zla, bila je to bajka. Ali bila je. Kasnije se politički borio, ali ga je nagrizla tuđa pohlepa, tuđe sujete, nagrizli su ga neljudi. Nepravda nam ga je i odnijela. Dobri čovječe-druže, odmori se. Nama ćeš faliti, tvoj lijepi osmijeh, tihi glas, tvoja dobrota“, napisala je Arijana Saračević-Helać.

Svetozar Pudarić preminuo je danas u Sarajevu u 61. godini. Bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija i predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ranije su izjavili da je smrt Svetozara Pudarića veliki gubitak za cijelu BiH.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh