BiH

Počeo odvoz smeća sa mostarskih ulica: Pred Uborkom i medicinski otpad!?

Građani Mostara konačno mogu da odahnu nakon što se grad već danima gušio u velikim količinama smeća.

Odvoz smeća s ulica grada Mostar - Facebook

Nakon što je odblokirana deponija na Uborku, radnici komunalnih preduzeća u gradu na Neretvi počeli su s odvozom pretrpanih kontejnera i već nakon nekoliko časova rada, situacija je bila neuporedivo bolja. Prazni kontejneri su ugodno iznenadili građane grada.

Ipak, s obzirom na činjenicu da su ulice bile bukvalni pretrpane smećem, proces čišćenja nastavlja se i tokom dana, a pogotovo onog smeća kojeg su građani, u nemogućnosti pronalaske druge opcije, ostavljali pored kontejnera, navodi “BHRT“.

Kako je saopšteno iz komunalnih preduzeća, prioritet u odvozu smeća imaće područja u blizini vrtića, škola i bolnica, te centralna gradska zona.

Cijela situacija nastala je, podsjećamo, zbog blokade odlagališta komunalnog otpada na Uborku, zbog čega se smeće nije odvozilo od 22. februara. Zbog toga je trpio cijeli grad, a stanovnici su bili izloženi potencijalnoj ekološkoj katastrofi.

Iz Građanske inicijativa “Jer nas se tiče” navode da “Grad Mostar i komunalna preduzeća ne poštuju ni osnovni dogovor, pa kako je vidljivo na slikama, medicinski otpad je opet na kamiona koji su došli na deponiju na Uborku”.

Grad Mostar i komunalna preduzeća ne poštuju ni osnovni dogovor, pa kako je vidljivo na slikama, medicinski otpad je opet na kamiona koji su došli na deponiju na Uborku. #jernassetice

Gepostet von Građanska inicijativa "Jer nas se tiče" am Montag, 9. März 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh