BiH

Nana Fata o Dodiku: “Uzeo je moju avliju i pobio mi familiju, šta će on praviti problem”

Nana Fata Orlović se vratila u Konjević Polje nakon što je više od sedam dana boravila kod kćerke. Nadala se da će do njenog povratka kući crkva koja je bespravno izgrađena u njenom dvorištu biti izmještena.

Fata Orlović - YouTube

Rok za izmještanje crkve iz dvorišta je 1. april.

“Mislim sad prvog aprila da joj je kraj, da je izmještena. Da ja pometem pred kućom. Mislim da će ispoštovati i trebaju ispoštovati. Dvadeset godina sam bila na sudu. Što su znali, radili su. Što su mogli uradili su, eh sad ne može dalje. Sad se treba nositi i ja mislim da je trebaju nositi i moraju je nositi”, kaže nana Fata, piše “Oslobođenje“.

Na pitanje da li bi Milorad Dodik mogao praviti probleme oko izmještanja crkve nana Fata je odgovorila:

“Šta će praviti kad nisam pravila ja problema što je uzeo moju avliju i pobio mi onoliku familiju, šta će on praviti za moje blokove. Ovo je moj crijep, moga Šabana kuća i moji blokovi, moj cement. Nisam pravila probleme i ne pravim, al ne halalim”, kaže nana Fata.

Podsjetimo, ova crkva u njenom dvorištu izgrađeno je neposredno nakon rata, a pravna borba nane Fate traje već deset godina. Za to vrijeme primala je i finansijski “nemoralne” ponude da odustane od svog zahtjeva, podizane su protiv nje i tužbe za nasilno ponašanje i remećenje javnog reda, ali je ništa od toga nije pokolebalo u naporima da ostvari pravo na svoju imovinu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh