BiH

Konačno se uklanja smeće s ulica Mostara: “Privremena deblokada” deponije Uborak

Kako su večeras saopćili iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”, donesena je odluka o privremenoj deblokadi deponije Uborak, tako da je za očekivati da će otpad nakupljen u proteklih 15 dana na mostarskim ulicama, uskoro biti uklonjen.

Smeće na ulicama Mostara - NovaSloboda.ba

“Dragi stanovnici naše opštine,

ne možemo dopustiti da svi građani Mostara i okoline nastave ispaštati zbog nesavjesnog gradonačelnika i nerada nadležnih koji se nisu pobrinuli za smeće na ulicama, za razliku od drugih opština.

Zbog toga smo, ISKLJUČIVO ZBOG GRAĐANA MOSTARA I OKOLNIH NASELJA, na sastanku članova udruženja, odlučili privremeno dozvoliti odlaganje otpada na deponiju na Uborku. Sada očekujemo hitno uključenje kantona i Federacije koje je i obećano, te potpisivanje naših realnih zahtjeva u što kraćem roku. U slučaju izostanka njihove reakcije i potpisivanja zahtjeva, bit ćemo primorani ponovo blokirati nelegalnu deponiju na Uborku.

Građani nastavljaju sa mirnim okupljanjima ispred deponije na Uborku, bez blokade. Molimo vas za podršku u borbi za zdravlje svih nas, jer samo se ujedinjeni možemo izboriti za naše zdravlje koje nam vlast, neodgovornim postupcima, uništava”, saopšteno je iz Građanske inicijative “Jer nas se tiče”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh