BiH

Radončić: i Lukač: Jačati kapacitete Granične policije BiH

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić usaglasili su se danas da je potrebno povećati kapacitete Granične policije BiH da bi mogla ispunjavati svoje obaveze u zaštiti granice.

Lukač je istakao da Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srpske već sarađuje sa Graničnom policijom BiH, te da se 100 policajaca iz Republike Srpske nalazi na granici BiH.

“S obzirom na situaciju na tursko-grčkoj granici kada je riječ o migrantima, u narednom periodu možemo da očekujemo eskalaciju stanja i kod nas, te moramo međusobno da sarađujemo da bismo spremno dočekali moguće probleme”, rekao je novinarima Lukač nakon sastanka sa Radončićem u Banjaluci.

On je izrazio nadu da će, ukoliko dođe do eskalacije problema, svi kapaciteti BiH biti stavljeni u funkciju zaštite građana.

Radončić je izrazio zadovoljstvo što su usaglašeni pojedini stavovi dva ministarstva, te istakao značaj saradnje bez koje su mnogi procesi bili u zastoju, prenose nezavisne.

“Veoma je značajno da smo usaglasili da je potrebno jačati kapacitet Granične policije, za šta su potrebni budžeti, te smo pokrenuli određena akcije kako bismo dobili novac za bar još 400 graničnih policajaca, iako nam nedostaje čak 1.200”, rekao je Radončić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh