BiH

Aleksandar Vučić ide u Ameriku: “Očekujem da ću u Washingtonu čuti da je Dodik kriv za sve”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će od sutra u dvodnevnoj radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama.

Aleksandar Vučić - Tanjug.rs

Vučić će prvog dana posjete učestvovati na godišnjoj konferenciji Američko-jevrejskog komiteta za javne poslove i tom prilikom obratiti se mnogobrojnim učesnicima ovog skupa, saopšteno je iz Press službe predsjednika Srbije.

Tokom boravka u Washingtonu, predsjednik Srbije će se sastati i sa državnim sekretarom SAD Mikeom Pompeom, a programom posjete predviđen je i niz bilateralnih susreta sa drugim visokim zvaničnicima američke administracije.

Vučić je ranije danas rekao da očekuje da će u Washingtonu čuti da je član Predsjedništva BiH “Milorad Dodik kriv za sve i da je Republika Srpska teg oko vrata svima”, ali da će on reći da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH, da je stvorena Dejtonom i da je to bio uslov “sine kva non” za uspostavljanje mira u BiH.

On je dodao da misli da će u SAD-u glavna tema biti Kosovo, ali da da neće biti ni laki razgovori oko pozicije Srbije u odnosu prema BiH, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh