BiH

Prognoza vremena za vikend: Pretežno oblačno s malo kiše i snijega

Tokom vikenda prognozira se oblačno vrijeme s mjestimičnom kišom i snijegom na višim predjelima

Kiša - Avaz.ba

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima može biti i magle. U drugoj polovini dana se očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Krajem dana na području Krajine povremeno će biti i jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -7 i -1°C, na jugu zemlje do 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.

U Sarajevu veći dio dana sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne naoblačenje.

Jutarnja temperatura zraka oko -5°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 8°C.

U nedjelju, 1. marta, oblačno. Kiša se očekuje u drugoj polovini dana. Glavnina padavina je u Hercegovini i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne slabija kiša, a više padavina tokom noći na ponedjeljak. Snijeg može padati samo na planinama.

Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu i u Krajini do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C,piše Slobodnabosna


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh