BiH

Danas komemoracija i dženaza akademiku Muhamedu Filipoviću

U Sarajevu će danas biti održana komemoracija preminulom akademiku Muhamedu Filipoviću nakon čega će biti upriličeni dženaza i ukop.

Akademik Muhamed Filipović - Avaz.ba

Komemorativni skup preminulom akademiku bit će upriličen u 10 sati u svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Obala Kulina-bana 7/II, saopćila je Bošnjačka akademija nauka i umjetnosti.

Također, dženaza će se klanjati nakon džume namaza u haremu Gazi Husrev-begove džamije u Sarajevu, a ukop će se obaviti u 13:30 sati na Gradskom groblju Bare, prenosi “Klix“.

Muhamed Filipović, bh. akademik i pisac, preminuo je u srijedu u Sarajevu. Imao je 90. godina.

Autor je velikog broja studija, monografija i drugih djela iz više naučnih oblasti – logike, historije filozofije, historije duhovnog i kulturnog života Bosne i Hercegovine, estetike, sociologije i politike.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh