BiH

Bakir Izetbegović: “Vučić je izjavom o Banja Luci priznao agresiju”

Veoma je znakovita njegova izjava o Banjoj Luci kojom je priznao agresiju na BiH.

Bakir Izetbegović - Faktor.ba

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentarisao je izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića koji je kazao “je l’ mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete: pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banja Luka”.

Veoma je znakovita njegova izjava o Banjoj Luci kojom je priznao agresiju na BiH. Šeher Banja Luka nije srbijanski grad. Bolje neka razmisli kako je JNA, koja je bila jedna od najjačih vojski u Evropi, došla u situaciju da bježi. Kako se desilo da Armija Republike BiH, nastala u teškim okolnostima, dođe pred vrata Banje Luke. Armija RBiH nije izgubila nijednu bitku te 1995. godine. I o tome treba razmisliti – rekao je.

Izetbegović je i dodao:

Odgovor na separatizam mora biti zajednički, sa HDZ-om koji mora biti zajedno s nama. Tu je Tužilaštvo BiH, koje može da hapsi, mi to ne možemo. I OHR treba reagovati, ustvari trebao je reagovati kada je Dodik kazao da će završiti posao Radovana Karadžića.

Ministar sigurnosti BiH i lider SBB-a komentirao je i izjave Aleksandra Vučića.

To je ta tzv. škola politike ‘toplo-hladno’. Također, kao BiH, kao ljudi koji imaju svako svoj dio odgovornosti, apsolutno smo raspoloženi da imamo dobrosusjedske odnose, da gradimo te dobrosusjedske odnose, ali izjave miješanja u unutrašnje stvari BiH kroz ohrabrivanje nečega što se zove ili je na ivici separatizma, kroz nedostatak volje da se ogradi od izjava pojedinih srpskih lidera, neovisno o tome da li su iz vlasti ili opozicije, a, nažalost, često vidimo da su stavovi SNSD-a i SDS-a identični, govori da gospodin Vučić ima problema sa svojim preciznim stajalištima. Mi ih nemamo i znat ćemo da odgovorimo na svaki izazov – rekao je Radončić, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh