BiH

“Ispada da je Martina kriva za propast Aluminijuma i to što djeca Hrvata odlaze u Njemačku”

Na mostarskom karnevalu spaljena je lutka sa likom Martine Mlinarević, bh. književnice i ambasadorice Bosne i Hercegovine u Češkoj.

No image - Haber.ba

“Kad misliš da si vidio sve…i doživio sve. U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je pogodilo Hercegovinu i Mostar zadnjih godina. Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovacki maloumnici mogu džabe napraviti. Fala braćo ! Ps. Bukaču možete kupiti u Buybooku i svim boljim knjizarama!”, glasi reakcija Martine Mlinarević na njenoj Facebook stranici.

Organizatori događaja su saopštili da su spalili “Bukaču Huzurpator”, koja asocira na njen lik.

Kad mislis da si vidio sve…i dozivio sve.U Mostaru spalili mene na karnevalu. Ono kad si kriv za svo zlo sto je…

Gepostet von Martina Mlinarević Sopta am Dienstag, 25. Februar 2020

Organizatori Karnevala Centar 2 naglašavaju da ovo nije spaljivanje lika i djela Martine Mlinarević kao osobe, nego pojave koja je vezana za nju.

Tim povodom, Srđan Puhalo, poznati bh. analitičar društvenih zbivanja, na sebi svojstven način na svom Facebook profilu opisao je razloge spaljivanja lutke Martine Mlinarević u Mostaru:

“Zapalili Martinu Mlinarevic u Mostaru, dragi Hrvati potpouno vas razumijem, ona je kriva za propast Aluminijuma, on je kriva sto vam djeca odlaze u Njemacku, ona je kriva za rusenje Starog mosta i Heliodrom!!!”

Zapalili Martinu Mlinarevic u Mostaru, dragi Hrvati potpouno vas razumijem, ona je kriva za propast Aluminijuma, on je kriva sto vam djeca odlaze u Njemacku, ona je kriva za rusenje Starog mosta i Heliodrom!!!

Gepostet von Srdjan Puhalo am Dienstag, 25. Februar 2020


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh