BiH

Prognoza “AccuWeathera” za Balkan: U martu nam dolazi obilan snijeg i oluje

Svjetski poznati meteorološki servis “AccuWeather” navodi u svojoj prognozi da će Balkanski poluotok ovog proljeća imati normalan nivo padavina ili čak malo iznad normalnog.

Snijeg u saobraćaju - Ilustracija/N1info.com

Očekuje se da će najvlažniji dio sezone trajati od marta pa do početka aprila kada će oluje koje prolaze Sredozemno more doći i na jug istočne Rusije pa donijeti padavine i kiše.

Poplave bi mogle biti problem, no padavine će biti korisne prije ljetnih mjeseci koji mogu biti sušniji nego što je to inače uobičajeno.

Tokom marta se očekuju velike snježne padavine što može dovesti do poremećaja putovanja na cijelom balkanskom području. Ovo se posebno odnosi na planinske predjele.

Od kraja aprila pa do maja povećat će se rizik od jakih grmljavinskih oluja koje sa sobom nose rizik poplava i opasnih vjetrova, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh