BiH

Dani antifašizma u Mostaru: Razglednice sa fotografijama narodnih heroja

Udruženje antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata (UABNOR) Mostar predstavilo je večeras razglednice s fotografijama mostarskih narodnih heroja. Riječ je o setu od 16 razglednica od kojih je 15 razglednica narodnih heroja Mostara i jedna zajednička.

Mostarske razglednice narodnih heroja - Fena.ba

Predsjednik Saveza antifašista i boraca NOR-a Sead Đulić ističe kako na ovaj način žele dati doprinos kulturi sjećanja.

“Oni narodi i zemlje koji zaborave prošlost, zapravo nemaju o čemu pričati u budućnosti. I u tom kontekstu želimo se sjetiti tih, uglavnom mladih ljudi, koji su krenuli protiv fašizma kako bi donijeli slobodu”, rekao je Đulić za “Fenu”.

On je naglasio kako je malo koji grad kao Mostar imao tako impozantan broj narodnih heroja, koji su, istaknuo je Đulić, išli u rat da izbore slobodu i bolji život.

Predstavljanjem razglednica UABNOR Mostar započeo je obilježavanje Dana antifašizma – 75 godina oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, čija će centralna svečanost biti upriličena u subotu na Partizanskom groblju u Mostaru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh