BiH

Denis Zvizdić razgovarao s ambasadorima Norveške i Nizozemske u BiH

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadori Rusten i Vos saglasili su se da je neophodno jačati ekonomski razvoj.

Zvizdić razgovarao s ambasadorima Norveške i Nizozemske u BiH - Vijesti.ba

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je u odvojenim susretima ambasadoricu Kraljevine Norveške u BiH Guri Rusten i ambasadora Kraljevine Nizozemske u BiH Reinouta Vosa, s kojima je konstatovano da su odnosi između država dobri i prijateljski, ali da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje.

Zvizdić je informirao ambasadore o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i sa ostvarenim ciljevima na putu euroatlantskih integracija. Zahvalio je na svemu što su prijateljske države uradile za Bosnu i Hercegovinu, posebno u oblasti investicija i ekonomske saradnje.

Ambasadorica Rusten rekla je da je Kraljevina Norveška veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i istaknula značaj bosanskohercegovačke dijaspore za unapređenje saradnje dvije zemlje.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadorica Rusten istaknuli su značaj organiziranja biznis foruma koji bi omogućili bolju saradnju i povezivanje privrednika.

Zvizdić je na kraju sastanka zahvalio ambasadorici Rusten, koja je bila u oproštajnoj posjeti, na podršci i poželio joj uspjeh u nastavku diplomatske karijere.

Tokom sastanka s ambasadorom Kraljevine Nizozemske Reinoutom Vosom konstatirano je da su evropske integracije, ekonomski razvoj, regionalna saradnja i podrška malim i srednjim preduzećima neophodni za iskorak ka stvaranju povoljnijeg ambijenta za investicije i poboljšanje cjelokupnog standarda građana.

Predsjedavajući Zvizdić i ambasadori Rusten i Vos saglasili su se da je neophodno jačati ekonomski razvoj koji će, u konačnici, prevladati političke probleme, saopćeno je iz Kabineta predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića, prenosi Sektor za odnose s javnošću PSBiH, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh