BiH

Protestna šetnja od Uborka do Vrapčića

Mirnom šetnjom od deponije Uborak do Osnovne škole u Vrapčićima, građani i aktivisti iz sjevernog dijela Grada Mostara, i danas su iskazali nezadovoljstvo zbog svog životnog problema – problema deponije Uborak.

Protestna šetnja od Uborka do Vrapčića - PR/Haber.ba

Predsjednik Udruženja Jer me se tiče Omer Hujdur istakao je da je šetnja tek opomena i pokušaj pravljenja pritiska, kako bi se što prije došlo do konkretne lokacije za novu deponiju. Žele, navodi, da se što prije suzi izbor potencijalnih lokacija, te da se na koncu ide u akciju daljeg pripremanja iste.

Protestna šetnja od Uborka do Vrapčića – PR/Haber.ba

Trebamo biti uporni, sigurno se na kraju nešto mora desiti, rekao je Hujdur.

O kojim se konkretno lokacijama priča posljednjih dana, niko ne zna. Aktivisti su zadovoljni iz razloga što su stvari pomjerene sa mrtve tačke.

Protestna šetnja od Uborka do Vrapčića – PR/Haber.ba

Uskoro ćemo ponovo posati nadležnima i pitati da li je išta rađeno. Ukoliko odgovora ne bude – idemo u novu blokadu, dodao je Hujdur.

Protestna šetnja od Uborka do Vrapčića – PR/Haber.ba

Deponija, podsjećamo, od decembra prošle godine nema nijednu dozvolu za rad.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh