BiH

I studenti na protestima: “Onaj ko je ubio Dženana pušten je da ubije još nekog”

Proteste “Pravda za Dženana Memića”, koji će se održati danas ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu, podržat će i Udruženje studenata Studentskog centra Sarajevo.

Dženan Memić - N1info.com

Kako su istakli u saopćenju za javnost, Dženan bio student kao i svi oni, ali da je “neko odlučio da on svoje studije ne završi”.

“Taj neko je na slobodi, pušten da ubije još nekoga od nas ako mu bude po volji. Primjer nekažnjavanja ovoga ubistva daje za pravo i ostalima da ubijaju i da budu slobodi. Dužnost nas studenata, kao budućih nosioca države Bosne i Hercegovine i kao glavne nade za bolje sutra, je da dignemo glas i zaustavimo odvođenje naše države i njenih građana u propast. Prije četiri godine to je bio Dženan, sutra smo to mi”, navedeno je u saopštenju.

Iz Udruženja su pozvali studente da dođu u što većem broju, te “pokažu da neće biti generacija koju će tlačiti i ponižavati te da neće dopustiti da ih unište svojom politikom”, piše “Fokus“.

“USSC se oštro ograđuje od bilo kakvih političkih naklonosti i političkih ciljeva protesta”, poručuju studenti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh