BiH

Gračanica: U diskoteku mogu ući samo stariji od 40 godina

Već šest godina zaredom se u “BKC Gračanica” jednom ili dva puta godišnje održava zabava pod nazivom “Disko 40+”.

disko_kugla- jutarnji.hr

U prevodu, to znači da se u Gračanici dva puta godišnje održavaju disko-večeri, na koje dolazi isključivo društvo starije od 40 godina, koje je “onih sedamdesetih i osamdesetih slušala svoju muziku i živjela svoj život”.

Sve je krenulo spontano, kada je prije šest godina Radio Gračanica 1. marta obilježavao svoj dan, pa su u foajeu BKC-a izložene stare ploče, singlice i stara oprema studija i režije.

Tada je Nedžad Peljto, direktor BKC-a, došao na ideju da se godišnje, jednom do dva puta, organizuje disko za starije, da se okupe ljudi i opušteno, uz muziku, druže i podsjete na nekadašnja vremena.

Tako je bilo i prethodne subote. U prepunom foajeu BKC-a prvi DJ i bivši tonski snimatelj radija Gračanica Fikret Ćurić birao je muziku, a disko je počeo grupom “Pro Arte” i pjesmom “Tužna su zelena polja”, pa su se ređali “The Rolling Stones”, “The Beatles”, ali i “Bijelo dugme”, “Indeksi”, “Santana”, “Zov”.

Prema riječima Vedada Osmanbegovića, aktuelnog šefa tehnike na radiju Gračanica i dobrog poznavaoca muzike, na ovim večerima se ne ulazi u devedesete i dalje.

Edin Ahmetagić je za ovu priliku instalirao vrhunsku muziku, pa je sve funkcioniralo “kao sat”, a ekipa je igrala i zabavljala se – kao nekad, piše “Prijedor24.com“.

“Ovo nas vraća u naše vreme, našu muziku, na nešto što je za nas bilo dobro. A, bogami, bilo se i mlađe”, kaže Miralem Džaferović, glumac amater.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh