BiH

Romanijska sela zatrpana snijegom

Sela na području Romanije od juče su zatrpana snijegom. Poseban problem stanovništvu predstavljaju visoki smetovi koji su blokirali puteve.

Romanijska sela zatrpana snijegom - N1

Kako piše “N1” u selu Kaljine veliki problem je nedostatak vode i električne energije.

Juče sam do sela mogao doći sa malim autom, ali sam morao pobjeći da me ne zatrpa. To se sve do jutros desilo. Vidjeli ste koliki su smetovi, imaju po metar i po, dva – rekao je Nenad Krsmanović iz sela Bijela Voda.

Više od 100 trafostanica je van funkcije. Obzirom da nema vode na Sokocu ali i okolnim selima, mehanizacija je usmjerena ka izvorištu Bioštice javlja Starčević, te dodaje očekuje pun angažman mašina na čišćenju snijega nakon što se problem vodosnabdjevanje riješi.

Na koncu, ključni prioritet nadležnim na Romaniji zbrinuti bolesne, posebno dijalizne pacijente.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh