BiH

Lovci na oluje upozoravaju građane BiH: Prijete vjetrovi snage do 100 km/h

Nakon nekoliko dana neuobičajeno toplih i sunčanih za ovo doba godine, meteorolozi su za naredne dane najavili potpunu promjenu i pravi temperaturni šok.

Olujno nevrijeme pogodilo Bosansku Gradišku - RAS Srbija

Tako su “Lovci na oluje iz BiH” (Bosnia Storm Chasers) uputili upozorenje građanima naše zemlje na jak vjetar i do 100 kilometara na sat koji će sutra pogoditi BiH.

– Zbog toplijeg vremena kojem smo svjedočili prethodnih dana, sutra je ponegdje moguće nevrijeme zbog prelaska hladne fronte preko države.

Jako jugo zamijenit će uz frontu umjeren do jak, a ponegdje i olujan (hladan) sjeverozapadnjak i sjeverac. Sjever će biti prvi na udaru, a nevrijeme je moguće i drugdje, ali najizglednije na širem dijelu Podrinja. Prema večeri i snijeg, ali uglavnom u višim krajevima Dinarida moguć i snježni pokrivač. Na ostrvskim planinama Posavine izgledan snijeg. Tokom prelaska hladne fronte preko toplih krajeva države moguća grmljavina, ponegdje i grad – naveli su u upozorenju, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh