BiH

Jednogodišnja stipendija za kćerku Sulejmana Zećirija koji je vlasniku vratio 5.000 KM

Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović primila je danas u posjetu Sulejmana Zećirija iz Hadžića, više puta ranjavanog demobilisanog borca Armije Republike BiH, oca osmero djece, koji je prošle sedmice pronašao novčanik sa 5.000 KM i vratio ga vlasniku.

Mahmutbegović sa Sulejmanom i Mirsadom Zećiri- Fena

Zajedno za Zećirijem, susretu je prisustvovala i njegova kćerka Mirsada, učenica prvog razreda Tekstilne škole. Želeći javno izraziti priznanje Sulejmanu Zećiriju, koji je, uprkos teškoj porodičnoj situaciji, poštenje stavio iznad svega, Mahmutbegović je odlučila dodijeliti jednogodišnju stipendiju njegovoj kćerki za školovanje.

– Želimo podržati vaše poštenje i borbu za porodicu. Vjerujem da je zadržavanje moralnih principa put kojim možemo ići naprijed – kazala je Mahmutbegović, interesirajući se za uvjete u kojima živi inače 13-člana porodica Zećiri.

Sulejman Zećiri- Avaz

Sulejman Zećiri, bivši borac 109. i 145. brigade Prvog korpusa Armije RBiH, koji je rat proveo na Treskavici i drugim bosanskohercegovačkim ratištima, gdje je tri puta ranjen, kazao je da nije imao dileme da li da pronađeni novac što prije vrati vlasniku. Odbio je i namjeru vlasnika novca da ga nagradi za pošteni pronalazak.

Zećiri je bez zaposlenja, ali uspijeva izdržavati svoju porodicu baveći se poljoprivredom, a tokom ljeta radi i u šumi. Najveća mu je želja da odškoluje djecu i dočeka da njegovi sinovi dobiju zaposlenje, što mu je ranije obećavano.

Istaknuo je kako mu mnogo znači što je njegov gest prepoznat i kod nosilaca najviših dužnosti, te da će Federacija BiH pomoći školovanje njegove kćerke, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh