BiH

Zamjenica glavnog administratora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), ambasador SAD u BiH i direktorica misije USAID u BiH posjetili MFS-Emmaus

Saopštenje za javnost povodom posjete zamjenice glavnog administratora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Bonnie Glick i ambasadora Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson.

MFS-Emmaus - PR/Haber.ba

Danas su Međunarodni forum solidarnosti – Emmaus (MFS-Emmaus) posjetili zamjenica glavnog administratora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) Bonnie Glick, ambasador Sjedinjenih američkih država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson i direktorica misije USAID u BiH Nancy Eslick, sa delegacijom iz Vašingtona, kako bismo razgovarali o ozbiljnosti situacije u oblasti trgovine ljudima u Bosni i Hercegovini i odgovoru BiH institucija i nevladinih organizacija.

Tom prilikom je g-đa Glick pohvalila rad Udruženja MFS-EMMAUS kao organizacije koja preko 20 godina radi na direktnoj asistenciji žrtvama ovog krivičnog djela u BiH, ali istovremeno i na razvoju politika djelovanja u ovoj oblasti, izgradnji kapaciteta profesionalaca i povećanju svijesti BiH građana o trgovini ljudima, posebno djecom u BiH i široj regiji.

G-đa Glick je izrazila zabrinutost činjenicom da je Bosna i Hercegovina već dvije godine zaredom na listi posmatranja u drugoj grupi TIP izvještaja (#izvještaj o stanju u oblasti trgovine ljudima u svijetu), ali i nadu da će u narednih godinu dana BiH vlasti i ostale institucije i organizacije koje djeluju u ovoj oblasti u BiH iznaći rješenja za unapređenje situacije, posebno poboljšanje identifikacije žrtava trgovine ljudima i procesuiranje počinilaca ovog krivičnog djela, te time pokazati kako je BiH povećena vladavini prava i odlučna u zaustavljanju trgovine ljudima i iskorištavanja žrtava, posebno djece.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh