BiH

Emotivna poruka Tuzlaka koji je pobijedio opaku bolest

Samo jedan od lijekova koje je Edin morao koristiti koštao je 1.300 KM, a radi se o kapsulama Natulan.

Edin Mujić - Facebook

“Znam da ne bih trebao plakati, ali od sreće nekada i morate. Dobio sam nalaze da se u mom organizmu ne nalazi patološkog metabolizma. Vrat, pluća, jetra, slezena sve je čisto. Iako sam bio IV stadij od prvog dana bolest nisam prihvatio. Živio sam za dan da dignem ruku u zrak i kažem: Pobijedili smo!”, kaže Edin Mujić u emotivnom videu kojeg je objavio na svom Facebook profilu.

Ovaj tridesetjednogodišnji mladić nalazio se na liječenju u UKC Tuzla, gdje je prošao kroz destruktivne terapije borbe sa zloćudnom bolešću. Kako kaže, nikada nije vjerovao da će se naći u takvoj situaciji, zato je svoje stanje krio od drugih.

Edinu je početkom prošle godine otkriven Hodgkinov limfom, poznat i kao Hodgkinova bolest. Kod Hodgkinovog limfoma, stanice u limfnom sistemu rastu abnormalno brzo i mogu se širiti izvan limfnog sistema. Kako Hodgkinov limfom napreduje, on onemogućuje sposobnost tijela ljudi. Samo jedan od lijekova koje je Edin morao koristiti iznosio je 1300 KM, a radi se o kapsulama Natulan, piše “RTV Slon“.

Znam da ne bih trebao plakati, ali od srece po nekada i morate. Uradio sam pet skan i dobio nalaze da se u mom organizmu ne nalazi patoloskog metabolizma. Vrat, pluca, jetra, slezena sve je cisto. Iako sam bio IV stadij od prvog dana bolest nisam prihvatio. Zivio sam za dan da dignem ruku u zrak i kazem. POBJEDILI SMO!!!hvala Vam za sve, nikad se ne bih izlijecio bez Vase pomoci. Ali ovdje borba ne prestaje ona se nastavlja!

Gepostet von Edin Mujic am Dienstag, 28. Januar 2020


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh