BiH

Koliko košta jedan Bosanac?

Hiljade radnika iz Bosne i Hercegovine s velikim željama i nadama očekuje 1. mart, kada će u Njemačkoj stupiti na snagu novi propisi za kvalifikovanu radnu snagu.

Konzulat Slovenije u Banjaluci - Twitter

Naime, novi zakon proširuje mogućnosti za kvalifikovane stručnjake iz država van Evropske unije da dođu u prvu ekonomiju Evrope radi zapošljavanja.

Upravo o ovoj temi bilo je govora na “Face” televiziji i pitanju “Koliko košta jedan Bosanac?”, odnosno “Koliko tačno košta njegovo školovanje?”.

“50.000 naših stručnjaka vrijedi 50 milijardi, a do penzije, Njemačkoj, kroz rad doprinose 100 milijardi!”, navodi se u temi, o kojoj više možete saznati u priloženom videu:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh