BiH

Tužiocu Salihoviću danas počinje suđenje

Kantonalni sud u Sarajevu zakazao je za danas u 13 sati početak glavnog pretresa u predmetu protiv Gorana Salihovića, bivšeg državnog tužioca.

Goran Salihović - Avaz.ba

Pretres bi trebao početi čitanjem optužnice i uvodnim riječima Tužilaštva KS i odbrane.

Podsjećamo, Tužilaštvo BiH optužilo je Salihovića u novembru 2018. godine za zloupotrebu položaja. Optužnica ga tereti da je iznad limita potrošio više od 83.000 KM predviđenih za reprezentaciju. Do okončanja postupka Salihović se nalazi pod suspenzijom, ali i dalje prima punu plaću.

No, Sud BiH donio je u januaru prošle godine odluku o prenošenju predmeta na sarajevski Općinski sud radi, kako je navedeno, osiguranja nepristrasnog i pravičnog suđenja.

Čak je Salihović na Sudu BiH negirao krivicu po optužbama Tužilaštva. Kasnije je predmet preuzeo Kantonalni sud.

Pravosnažno je smijenjen s pozicije glavnog tužioca u oktobru 2017. godine, a istraga protiv njega, koja je prije toga praćena disciplinskim postupkom, vođena je 2016. Zanimljivo je da je istraga trajala pune dvije godine prije nego što je rezultirala optužnicom, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh