BiH

Gdje je završio migrant Šemso koji je bio frizer i igrao za Krajišnik u Velikoj Kladuši

Želio se domoći Francuske ili Italije, gdje bi mogao raditi ili možda živjeti od nogometa.

Chemseddine Berafta - Fokus.ba

Dvadesetčetverogodišnji Alžirac Chemseddine Berafta na putu je da postane prvi migrant koji će, uz registraciju u Službi za poslove sa strancima, proći i kroz jednu dosta prijatniju registraciju – onu u našem nogometnom savezu – te da zaigra u ‘Krajišniku’ iz Velike Kladuše, prenosi “Fokus“.

Tako je glasila vijest iz oktobra 2018. godine o, kako su ga prozvali, Šemsi iz Alžira koji osim što igra nogomet je i profesionalni frizer, te je radio u jednom od salona u Velikoj Kladuši.

Zaim Beganović “Begi” je tada rekao kako se njegov život u potpunosti promijenio otkako je Šemso ušao u frizerski salon koji on sa suprugom Jasnom vodi u Velikoj Kladuši.

Od početka izbjegličke krize mnogi migranti su svraćali na šišanje kod Jasne, a Šemso, po struci frizer, ponudio se da pomogne i pokaže joj ‘neke moderne fazone’.

Tako je Šemso nastavio svraćati kod Jasne i Zaima, s kojima se sprijateljio i, nedugo nakon upoznavanja, prešao da živi kod njih.

Nogomet je za ovog mladog Alžirca život i jedan od glavnih razloga zašto se uputio ka Evropi. Kako je tada naveo, na osnovu sportske vize je prešao granice do Bosne i Hercegovine, a onda s drugim migrantima prešao u našu zemlju iz Srbije. Želio se domoći Francuske ili Italije, gdje bi mogao raditi ili možda živjeti od nogometa.

Šemso je, dok je boravio u Velikoj Kladuši, nastupio i za lokalni klub Krajišnik. I dok je šišao i ganjao loptu, Šemso je sanjao odlazak iz BiH. I to mu se i ostvarilo u oktobru prošle godine.

Šemso je danas u Francuskoj, tačnije u Parizu, gdje se bavi šišanjem. Nogomet više ne igra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh