BiH

Dodiku najveće priznanje srpskog naroda u S. Makedoniji

Srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku večeras je u Skoplju na Svetosavskoj akademiji uručeno najveće priznanje srpskog naroda u Sjevernoj Makedoniji – Svetosavska povelja.

Dodiku najveće priznanje srpskog naroda u S. Makedoniji - Srna

Odluku o dodjeli ovog velikog priznanja jednoglasno je donio Organizacioni odbor za obilježavanje nacionalnog praznika Srba u Sjevernoj Makedoniji “Svetosavska nedjelja 2020”, na prijedlog Srpske zajednice u toj zemlji.

Svetosavska povelja dodjeljena je Dodiku za izuzetan doprinos afirmisanju srpskog nacionalnog pitanja u cijelom regionu i za značajan doprinos u očuvanju srpstva i srpske kulture i tradicije u Sjevernoj Makedoniji.

Lideru Srba u Republici Srpskoj ovo visoko priznanje dodjeljeno je i za zalaganje za uspostavljanja jedinstva unutar srpskog naroda u cjelini i uspostavljanje dobre saradnje i razumijevanja između Srpske i Sjeverne Makedonije.

Dodik se zahvalio na ovom velikom priznanju poručivši da smo svi mi dio jednog, kako je rekao, velikog srpskog naroda, piše “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh