BiH

Nekontrolisana sječa šume: Mještani traže izlazak inspektora na teren

Stotinjak građana MZ Željezno Polje, Općina Žepče, okupilo se i danas s ciljem izražavanja nezadovoljstva zbog nekontrolisane sječe šume, posebno u zoni vodosnabdijevanja.

No image - Haber.ba

Mještani traže izlazak nadzornih inspektora, te upućuju apel nadležnim institucijama da po hitnoj proceduri krenu u proces izmjene režima šume iznad Željeznog Polja

Napominjemo da je ova MZ prošla pravi pakao prije pet godina, kada su klizišta napravila veliku štetu i uzrokovala raseljavanje velikog broja stanovnika.

Mještani ističu da se ni na koji način ne poštuju pravila i procedure, siječe se više od dozvoljenog, što ponovo može dovesti do velikih prirodnih katastrofa kakve su mještani ove mjesne zajednice već jednom preživjeli, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh