BiH

“Prijeti nam šuga”: Zatvorski policajci pijani se ljuljaju, čekamo kad će se nas krenuti tući

Nakon što je Novinska agencija Patria (NAP.ba) građanima, graničnim policajcima i drugima koji ne žele i ne mogu trpiti nepravdu i kriminal, omogućila da se anonimo oglase putem njihove stranice, pisma, kako navode, sa raznih adresa dolaze u redakciju.

Robija - Ilustracija

I jučer je došlo pismo, ali kako navode u “Patriji“, ovaj put malo specifično, jer ga šalje zatvorenik Centralnog zatvora u Sarajevu.

“Poštovana redakcijo, obraćam vam se i nalazim se u Centralnom zatvoru imam reći da je 31. 12. 2019. godine zatvorska policija koja je radila noćnu smjenu cijela bila pijana. Policajci su cijelu noć pili i maltretirali zatvorenike, tako da se čula velika buka i galama, također je bila pojačana muzika od strane policije tako da mi nismo cijelu noć zaspali. Ovo šta se dešava i dešavalo u Centralnom zatvoru nije humano i za nepovjerovati je. Znači svi su bili vidno pijani i isti su se ljuljali, nisu mogi stajati na nogama”, kaže se u pismu anonimnog zatvorenika.

Zatvorenik dalje nastavlja: “Svašta sam vidio i doživio, ali ovo da mi je pričao bilo ko, ne bi mogao vjerovati da policija koja treba da uvodi red u zatvoru, ista ga u potpunosti narušava cijelu noć. A najgore da se niko nije udostojio da nam čestita Novu godinu od bilo koga iz Uprave ili da nam se obrati nakon te noći, da se izvinu za nedolično ponašanje i maltretiranje, pa nismo u logoru”.

“Vjerujte da je ovo strašnije od bilo kakvog logora šta se tu noć dešavalo, samo smo čekali kad će se vrata otvoriti i da nas krenu tući sve redom, bez ijednog razloga. Zato vas molimo da vi vo objavite, kako bi bar neko se bar naki zacrvenio, ako nemaju obraza da nam se izvinu. Samo vi možete ovo pokrenuti da se pronađu i kazne počinioci za ovakvo ponašanje i omalovažavanje uniforme i zatvorenih ljudi. Još bi vam dodao da svaki dan očekujemo kad će se nekpo novi ošugati, jer vjerujte uveliko puno ljudi je ošugano u Centralnom zatvoru i higijenski uslovi su katastrofalni”, kaže se u pismu koje je objavila “Patrija“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh