BiH

Oglasili se iz UKC RS-a: Pacijent je za nas “svetinja”

Iz Univerzitetskog Kliničkog centra Republike Srpske stiglo je saopćenje u vezi sa krivičnim djelom “obljuba nad nemoćnim licem”, koje se desilo u ovoj ustanovi.

UKC RS - Nezavisne.com

“Dana 20. januara 2020. godine u jutarnjim časovima Poslovodstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske je od strane dežurnog osoblja obaviješteno da postoje sumnje da se naš uposlenik ponašao neetično prema pacijentu, te je o tome odmah obavijestilo nadležne organe Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske kako bi se navedeni slučaj detaljno ispitao”, navedeno je iz UKC RS.

Iz ove ustanove naglašavaju da UKC RS maksimalno stoji na raspolaganju nadležnim institucijama u cilju utvrđivanja pune istine i eventualne odgovornosti.

“Poslovodstvo UKC RS će prema odgovornom licu preduzeti sve zakonom predviđene mjere. Posebno ističemo da je za nas pacijent ‘svetinja’, te da preduzimamo sve da se zaštiti njegova ličnost i integritet”, naveli su u saopćenju, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh